Posted on Leave a comment

Kaj imata skupnega Egipt in rdeča šminka

14695464_1315956005116034_3426757030407393398_nAli si tip ženske, ki tovori vsa ličila vedno s seboj ali se naličiš zjutraj in s seboj vzameš le šminko?

Jaz sem tip 2.

Zjutraj se naličim in v moji torbici nosim vedno le kup različnih odtenkov šmink. Rada imam močne barve. Obožujem vse odtenke v barvi mesa. So pa tudi dnevi, ko si zaželim odtenek beige, to je št 10.

Te zanima izvor rdečila? Mene je od nekdaj zanimala zgodovina in prav vsakič rada preberem, kje se je pravzaprav vse skupaj začelo.

Zgodovina šminke sega že v stari Egipt. Egipčani so si obarvali  ustnice z uporabo pigmentov kane. Za Kleopatro so izdelovali mazilo za usta rdeče barve in rdeče pigmente pridobivali iz hroščev in mravelj. Vendar v vsej zgodovini rdeča šminka ni bila videti kot simbol poželenja. V 18. stoletju je bil sprejet zakon, ki je prepovedal uporabo tega mističnega rdečila. Ženske, ki so ga kljub prepovedi  drznile nositi, so bile obsojene na čarovništvo. Menili so, da z rdečimi ustnicami zapeljujejo poročene moške. Rdečilo je predstavljalo koncept vulgarnosti. Kasneje so rdečilo uporabljale samo igralke in prostitutke. Šele po drugi svetovni vojni, z začetkom filma in posledično mitom hollywoodskih zvezd, je šminka postala eden od  glavnih modnih dodatkov in praktično želja vsake ženske.

Boš pokukala v spletno trgovino in si zase izbrala odtenek Marlyn Moonroe ali Monice Belluci ali pa kar svojega v katerem se boš počutila kot diva Cinecitta?

Šminka je najbolj priljubljen kozmetični  proizvod. Dovolite si pogum in sprejmite občudujoče poglede in zaželene komplimente.

Do nedelje, 06.novembra ti naročeno šminko iz spletne trgovine pošljem brez stroška poštnine 😉

 

darilni-bon

 

Prihaja čas obdarovanj in verjetno tudi sama že razmišljaš o nakupu popolnega darila za svojo prijateljico, sodelavko ali sorodnico. Izogni se gneči in letos podarite drugačno darilo. Podari darilni bon Studia Lepa.si.

Naročiš ga lahko na barbara@studio-lepa.si

Dodaj odgovor