Hydrocollagen

60,00 

Hydrocollagen je narejen iz morskega kolagena iz divjih, globokomorskih rib, zmesi kolagenskih peptidov (tukaj so pod znamko Peptan iz laboratorija Rousselot) in koncentratov tistih aminokislin, ki so ključne, da telo samo začne proizvajati nov kolagen.

Glicin, hidroksiprolin in hidroksilizin predstavljajo večinski delež vsebnosti aminokislin (gradnikov kolagena) v Hydrocollagenu. Koncentracija glicina, hidroksilizina in hidroksiprolina pa je do 20-krat višja kot v drugih virih proteinov. Hidroksiprolin in hidroksilizin, ki sta ključna za izgradnjo kolagena, pa nista prisotna v prehrani, ampak ju telo samo izdeluje iz prolina in lizina s pomočjo C vitamina. Zato je visok koncentrat obeh v Hydrocollagenu izjemnega pomena, da telo lahko samo začne delati nov kolagen.

Hydrocollagen je bogat vir kolagenskih peptidov, ki stimulirajo fibroblaste za proizvodnjo novega kolagena. S povečevanjem kolagena v koži prihaja do debeljenja kože in s tem zmanjševanja gub. Kolagenski peptidi pa hkrati povečujejo izdelovanje hialuronske kisline v telesu, kar vpliva na hidratnost kože.

Molekularna teža je okoli 2000 Daltonov, kar je nujno, da se absorbira v celice.

Način delovanja

Dokazano je, da Hydrocollagen povečuje gostoto fibroblastov in volumen kolagenskih vlaken v dermisu. Kolagenski peptidi delujejo kot prožilci za sintezo novih in reorganizacijo že obstoječih kolagenskih vlaken s stimulacijo fibroblastnih celic. Klinična študija, ki jo je izdelal Rousellout, potrjuje, da Hydrocollagen zagotavlja izenačenost volumna vlaken in povečuje prožnost zaradi boljše kohezije kolagenskih vlaken.

Učinki Hydrocollagena:

Za Novelius Medical Hydrocollagen  je klinično dokazano, da:

-Izboljšuje vlažnost kože

– Prispeva k bolj gladki koži, saj zmanjšuje število mikro reliefnih brazd

-Preprečuje nastajanje globokih gub

-izboljša prožnost kože

 Ostale lastnosti:

Povečuje proizvodnjo kolagena v telesu

– Učinkovito upočasnjuje staranje kože

– Ščiti in neguje sklepe, kosti in hrustanec

– Vpliva na količino in gostoto las ter strukturo nohtov

– Pomaga pri celjenju ran, kosti, sklepov, kože.

– Pomaga pri različnih kožnih težavah

– Je neprecenljiv vir aminokislin za športnike, ker vpliva na preprečevanje mišičnega stresa.

 

Ni na zalogi

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hydrocollagen”